specialist-radiologie-voor-dieren-Mariette-vink-nooteboom

RADIOLOGIE & ECHOGRAFIE

Specialist Veterinaire Radiologie
Drs. Mariëtte Vink-Nooteboom is Nederlands erkend Specialist Veterinaire Radiologie. Zij heeft haar opleiding tot specialist in Utrecht afgerond in 1998. Aansluitend is zij een jaar werkzaam geweest, ten behoeve van de patiëntenzorg, op de afdeling Diagnostische beeldvorming van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Sinds het najaar 1999 is zij werkzaam in het Veterinair Specialistisch Centrum De Wagenrenk. Zij heeft besloten deze overstap te maken, omdat de kleinschaligheid van De Wagenrenk, de intensievere samenwerking met andere specialisten en de aandacht voor de patiënt en diens eigenaar, haar aantrokken.

Haar werkzaamheden bestaan vooral uit het uitvoeren van echografie en röntgen onderzoeken. Naast de patiëntenzorg worden door haar ook veelvuldig screeningsonderzoeken t.b.v. de fokkerij (raskatten: HCM en PKD / CIN, rashonden: hartecho/doppler onderzoeken: DCM, aortastenose, pulmonaalstenose, chronische mitraalklepdegeneratie e.a.) uitgevoerd.

Naast haar werkzaamheden voor de Wagenrenk, geeft zij ook regelmatig nascholing aan dierenartsen (via PEGD e.a.) en onderwijs aan para-veterinairen (via Wellant college Houten). Tevens worden de herbeoordelingen van HD/ED opnamen via de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland door haar uitgevoerd.