Geachte klant,

Ook wij houden ons bezig met de vraag hoe we verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk kunnen beperken. Om toch de continuïteit van de zorg in ons dierenziekenhuis zo goed mogelijk te kunnen waarborgen treffen wij een aantal maatregelen:

Wij vragen u om niet met uw dier naar de Wagenrenk te komen als u:

  • een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts heeft of;
  • een risicogebied in het buitenland hebt bezocht of;
  • contact hebt gehad met patiënten met een bevestigde corona-infectie.

In bovenstaande gevallen kunt u iemand anders vragen om uw dier naar het dierenziekenhuis te brengen.

Komt u toch zelf en heeft u wel symptomen (hoesten, niezen), dan zullen onze medewerkers u vragen het dierenziekenhuis te verlaten om te voorkomen dat andere klanten, onze dierenartsen en assistentes eventueel besmet raken met het Coronavirus.

Tijdens uw bezoek aan de Wagenrenk is het van belang om zo veel mogelijk afstand tussen mensen te behouden en waar mogelijk direct contact te vermijden.
De wachtkamer mag niet te vol zijn. Het kan zijn dat de baliemedewerker die u inschrijft bij aankomst, u daarom na inschrijving verzoekt om weer plaats te nemen in uw auto of buiten te wachten. De dierenarts of assistente zal u daar dan ophalen als u aan de beurt bent.

Tijdens het onderzoek vragen wij u de instructies van de dierenartsen en assistentes op te volgen. Zo zal u gevraagd worden met maximaal 1 persoon binnen te komen. Bij een behandeling die meer tijd in beslag neemt  (Scopie, OK, CT scan) zal u worden verzocht de kliniek te verlaten tijdens de behandeling. U wordt dan telefonisch door ons op de hoogte gebracht wanneer u uw hond of kat weer kunt ophalen.

Vanuit hygiënisch oogpunt vragen wij u ook om uw betaling per pin te voldoen.

Wij hopen dat u begrip hebt voor deze maatregelen en dat we op uw medewerking kunnen rekenen.

Met vriendelijke groet,
Het team van de Wagenrenk