RADIOLOGIE & ECHOGRAFIE

Dierenarts specialist diagnostische beeldvorming.
Melinda Schmidt is afgestudeerd in Utrecht in 1988. Na het afstuderen is er kort in de praktijk gewerkt. Daarna is de  opleiding tot  dierenarts specialist diagnostische beeldvorming gevolgd van juli 1988 tot mei 1992. Daarbij is het diploma Nederlands erkend specialist veterinaire radiologie behaald.

In haar werk als specialist verricht ze veel echografisch onderzoek bij dieren. Dit betekent echografie verrichten van bijv. hart of buik bij zieke dieren, maar ook screeningsonderzoek bij fokdieren. Zo verricht ze veelvuldig HCM en PKD onderzoeken bij raskatten en hart echografie bij diverse honderassen.

Een ander belangrijk onderdeel van haar werk is röntgenologisch onderzoek: maken en vooral beoordelen van röntgenopnamen. Dit kan röntgenonderzoek bij zieke dieren betreffen (bijv. foto’s van borstholte, gewrichten, buik of wervels), maar ook hier is screeningsonderzoek, zoals HD en ED foto’s een onderdeel van haar werk.

Buiten de Wagenrenk is ze als specialist nog werkzaam op andere lokaties en verricht ze bestralingen bij dieren met tumoren. Tenslotte geeft ze regelmatig onderwijs aan dierenartsen en assistentes, lezingen aan fokkers en rasverenigingen en beoordeelt röntgenfoto’s voor andere dierenartsen.