U kunt honden en katten verwijzen naar de Wagenrenk voor een rechtstreeks echo onderzoek (hart/HCM/PKD/CIN screening) of een röntgenonderzoek (met name HD en ED screening), graag nuchter i.v.m. eventueel benodigde sedatie.

Indien een dier ziek is, heeft verwijzen via de internist, oncoloog, uroloog/chirurg of orthopeed onze voorkeur. Dit om begeleiding van eventuele sedatie, het nemen van biopten, verdere diagnostiek en behandeladvies, mogelijk te maken. U kunt dan bij de verwijzing naar één van deze disciplines direct een röntgen- of echo onderzoek in laten plannen. Als U dit duidelijk aangeeft bij de verwijzing kan dit in ons rooster zo goed mogelijk gepland worden.

Indien er alleen een echo onderzoek wordt afgesproken voor een zieke patiënt, zal het onderzoek zonder sedatie worden uitgevoerd (het dier moet dus coöperatief zijn) en volgt de uitslag van alleen het echo onderzoek. U kunt het dier dan verder onderzoeken en een behandelplan opstellen.

Indien er biopten of verder onderzoek noodzakelijk zijn, zal dat vaak niet direct kunnen, en zal er een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden bij de geschikte specialistische discipline. Het zou fijn zijn als U de eigenaar hiervan op de hoogte stelt.

Voorbereiding patiënt rechtstreekse echo onderzoeken: Voor een buikecho dient het dier nuchter te zijn, met volle blaas. Voor een hartecho is dit niet noodzakelijk.